Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

Ser tilbake…

Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg så har jeg PTSD. Men det er mer. Barneskolen var et sant helvete med erting, holding, bli slått og sparket, psykisk terror, nedlatenhet +++. Dette var rett og slett mobbing. Skolen viste om dette. Læreren gjorde vel kanskje det den kunne (tror jeg). Foreldrene mine, jeg, læreren og rektor hadde møter opp i gjennom skole årene. Jeg husker at jeg vi var på rektorens kontor, men husker ikke hva som ble sagt. De hadde også møter med de som utøvde mobbingen sammen med sine foreldre. Resultatet kan vel de fleste tenke seg. Det ble jo selvfølgelig værre dagene etter disse møtene.

Jeg har vanskeligheter med å få skryt og ros. Hvorfor det? Jo, det har seg slik at læreren klappet meg på skulderen og sa «du er flink som kommer på skolen».Det var kanskje velmenende ord. Men man er vel ikke flink selv om man går på skolen hver dag? Var jeg virkelig flink? Ja, jeg kan nok si at jeg var flink i skolearbeidet til tross for vondt i magen, redd, nervøs++ til hvordan friminuttene skulle bli. Jeg gjorde alltid leksene og gjorde det jeg skulle i skoletimene. Nå noen sier til meg at jeg er flink, så husker kroppen lærerens ord og følelsen i kroppen fra skolen. Det er jo ikke noen god følelse. Dette er noe jeg må jobbe med.

Jeg får ikke noe god følelse i kroppen når de som bestemmer her i landet mener at det ikke skal være mobbing på skolen. Sånn jeg har opplevd dagens skoleverk. Så skal det settes i gang tiltak osv. Det er foredrag på foreldremøte. Foreldrene er enige om at samarbeid er viktig mellom foreldrene og skole til hjem. Foreldrene er enige om at man som voksen hilser på alle foreldrene, lærerne og barna. Skal snakke positivt om skolen og andre barn osv. Dette ser fint ut på papiret. Men allerede der feiler foreldrene, ved levering av barn dagen etter foreldremøtet er det kun lærerne og noen barn som hilser. Så jeg lurer, har det egentlig blitt noe mindre mobbing?

Skogens sønn

Reklame

Av Skogens sønn

Blogg av et løvetannbarn. Er en blogg om meg og mine opplevelser på godt og vondt. Etter en tur ned i «avgrunnen» klarer jeg meg ganske godt i dag. Man har kjempet en kamp, og klart å seire med hodet over vann. Alternativet var jo å drukne. Jeg har gått igjennom situasjoner som andre ikke kan se for seg. Og midt oppi disse krisene, så eksisterer man som et velfungerende eksemplar av seg selv, utad. Dette er ikke enkelt da skriving ikke er min beste side. Men jeg skal forsøke så godt jeg kan.

7 comments

 1. Flott innleg, og personlig. Jeg er så enig med deg. Får vondt i magen når jeg leser det du opplevde, verden har ikke forandret seg så mye. Det er et stort vanskelig emne, men jeg tror at mange er så redde for å kalle en spade for en spade.

  Likt av 1 person

 2. Det har så vist ikke blitt mindre mobbing. Jeg har selv to barn som blir plaget jevnlig. Det kjempes en hard kamp fra min sin side for å få en slutt på det. Men det virker dessverre som om ørene til enkelt lærere ikke virker på denne skolen. Så uansett hva jeg gjør så blir ingenting gjort. Har vurdert å flytte ungene til en annen skole. Men har hørt rykter om at det vist nok skal være ille der. Mobbing er noe av det verste jeg vet om. Har vert igjennom der selv. Har blitt mobbet både som ung og nå i voksen alder. Så ungene mine vet i vertfall hva som er greit eller ikke. Di beskytter og hjelper heldigvis hverandre. Stor klem til deg💕 Trist at mennesker skal gå igjennom noe sånt

  Likt av 1 person

   1. Nei det er dessverre alt for lite som blir gjort på skolen her. Virker rett og slett som om at lærerene ikke orker å ta opp kampen. Men vi er en gjeng med foreldre som skal ta et skikkelig tak her nå 💕 Så vi har troen på at det skal ordne seg.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: